14 Odisee-studenten Verpleegkunde bieden hulp in de COVID-screeningcentra in onze regio

14 Odisee-studenten Verpleegkunde bieden hulp in de COVID-screeningcentra in onze regio

14 studenten Verpleegkunde van hogeschool Odisee in Sint-Niklaas hebben zich opgegeven om te helpen in de COVID-screeningscentra in onze ruime regio. In deze centra wordt het steeds drukker. Het zijn studenten uit de vierde opleidingsfase van de bachelor Verpleegkunde.

“Door het stijgend aantal besmettingen in onze regio wordt het steeds drukker in de testcentra,” vertelt Katrien De Wilde, opleidingshoofd van de bacheloropleiding Verpleegkunde: "Daarom deden wij een oproep naar onze studenten om als maatschappelijke dienstverlening mee te helpen in deze centra. 14 studenten gaven zich op en gingen meteen aan de slag.”

De studenten werken tijdens de weekends mee in de testcentra van Sint-Niklaas, Dendermonde, Lochristi en Antwerpen Zuid (drive in). Zij helpen bij onthaal en administratie, bij het afnemen van de wisser en kunnen de artsen assisteren, …

“Voor ons was het vooral belangrijk dat onze studenten voldoende beschermd zijn,” aldus Katrien De Wilde, “maar daar konden de centra ons meteen geruststellen. Overal zijn voldoende beschermingsmiddelen voorhanden.”

Lotte Beck (uit Beveren) (foto) en Roxanne Pensaert (uit Zele) helpen mee in het triagecentrum van Sint-Niklaas.

Lotte is heel enthousiast: “Ik vind het werken op het triagecentrum heel erg interessant. Het is er heel erg druk maar er heerst een aangename werksfeer. Je bent continu aan het werk, op vier uur tijd had ik al een 70-tal mensen getest. Ook de samenwerking met de artsen en de andere verpleegkundigen verloopt heel aangenaam. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen tijdens deze coronacrisis. Ik groei ook als verpleegkundige doordat ik leer omgaan met de hoge werkdruk en met patiënten die eventueel besmet kunnen zijn. Dat vormt natuurlijk een risico maar met de juiste materialen kunnen we er tegen aan.”

De studenten hebben nu het tweede weekend op rij gewerkt. Roxanne merkte wel dat het er dit weekend rustiger was dan vorige week: “Vorig weekend was het er heel druk. Veel mensen die zich kwamen testen waren in contact geweest met iemand die positief getest is op COVID-19: een collega, een partner, een klasgenoot. Anderen laten zich testen omdat ze een attest nodig hebben, omdat ze voor het werk naar het buitenland moeten. Doordat de overheid heeft afgeroepen om zich niet meer te laten testen als men geen symptomen heeft, was het dit weekend wat rustiger.”

De verantwoordelijken van de centra zijn zeer blij met het engagement van onze studenten. Dokter Decleer van het screeningcentrum gaf hen meteen een mooie pluim: “De studenten zetten zich ten volle in. Dat maakt voor ons een groot verschil.”

Contacteer ons
Catherine Decraene
Catherine Decraene Communicatie Campus Sint-Niklaas, Odisee
Katrien De Wilde opleidingshoofd Verpleegkunde
Lotte Beck studente Verpleegkunde
Catherine Decraene
Catherine Decraene Communicatie Campus Sint-Niklaas, Odisee
Katrien De Wilde opleidingshoofd Verpleegkunde
Lotte Beck studente Verpleegkunde
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel