320 leerlingen secundair onderwijs proeven van hoger onderwijs bij Odisee Gent

Hogeschool wil drempel verlagen voor laatstejaarsleerlingen

Tijdens de lesvrije week aan Technologiecampus Gent opende hogeschool Odisee de deuren voor laatstejaarsleerlingen secundair onderwijs. Zij konden kiezen uit 12 praktische workshops, georganiseerd door de professionele bacheloropleidingen Elektronica-ICT, Energietechnologie en Ontwerp- en Productietechnologie. Zo proefden ze van het diverse aanbod en maakten ze kennis met de campus en het studentenleven. Een succesformule, want Technologiecampus Gent verwelkomde in totaal 320 studenten.

Peter Demeester, opleidingshoofd Elektronica-ICT: "Het aanbod van die workshops richtte zich sterk naar de leefwereld van de toekomstige studenten, naar het bedrijfsleven en de knelpuntberoepen. Zo konden de deelnemers mobiele apps leren ontwikkelen, (hernieuwbare) energie meten en opwekken, domotica bestuderen en op punt zetten in het domoticahuis én leren ethisch hacken."

Patrick Plovyt, opleidingshoofd Energietechnologie: “Het is een ideale manier om de brug te maken tussen het secundair en het hoger onderwijs. Leerlingen kunnen op een veel leukere manier zien wat er allemaal mogelijk is in het hoger onderwijs en voor sommige leerlingen opent dat echt wel de ogen. We bieden hen de verschillende workshops aan zodat ze zelf kunnen kiezen wat hen interesseert."

Voor student Sabo Mohamed (Don Bosco Sint-Denijs-Westrem) was de workshop rond de robots, gekoppeld aan de opleiding Energietechnologie, alvast een eyeopener “Het is boeiend om te weten wat er mogelijk is. Het is duidelijk dat de technologische evolutie niet zal stoppen, dat er alsmaar meer mogelijkheden zijn. De robot is er een mooi voorbeeld van: hij kan dansen, hij reageert op wat je vraagt… Het fascineert mij enorm! Op school kunnen wij zoiets niet maken, dat kost te veel geld.”

Leerling Zeno De Smedt (Sint-Lievenscollege Business Gent) leerde dan weer energie opwekken op eigen (fiets)kracht: "Leuk om te zien hoe de labo's er op deze campus uitzien, tof dat we deze praktische workshops kunnen doen, het verlaagt voor mij zeker de drempel naar het hoger onderwijs, ik weet dan toch al een beetje wat ik kan verwachten."

Voor Odisee, die als co-hogeschool inzet op samenwerking met zoveel mogelijk actoren, betekende de afgelopen week een absolute win-winsituatie. Het was een kans om toekomstige studenten op een ervaringsgerichte manier wegwijs te maken in het omvangrijke aanbod.

 

Share

Latest News

Website preview
Odisee-hogeschool breidt studieaanbod in Sint-Niklaas uit: "Met Sales Support spelen we in op sterke vraag naar commerciële profielen"
Na Accounting Administration introduceert de Odisee-hogeschool in Sint-Niklaas een tweede graduaatsopleiding binnen het studiegebied Bedrijfskunde
odisee.prezly.com
Website preview
Studenten doneren € 1.079 ten voordele van oogzorg in Afrika
Studenten Oogzorg van hogeschool Odisee zamelen € 1.079,26 in voor Light for the World België
odisee.prezly.com
Website preview
UZ Gent en Odisee-hogeschool leiden technologen medische beeldvorming op met VR-brillen
"Oefenen in veilige VR-omgeving verhoogt kwaliteit medische beeldvorming"
odisee.prezly.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Odisee-hogeschool

Odisee is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Odisee biedt 27 bacheloropleidingen, 12 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aan. We tellen meer dan 11.000 studenten en 1.500 personeelsleden, en denken en doen zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Aalst, Brussel, Dilbeek, Gent Schaarbeek en Sint-Niklaas.

Neem contact op met

Warmoesberg 26 1000 Brussel

communicatie@odisee.be

www.odisee.be