60 schoolkinderen op Zomerschool bij hogeschool Odisee

“Willen kinderen spelenderwijs voorbereiden op nieuwe schooljaar”

WhatsApp Image 2022-08-25 at 10.14.58 AM (1).jpeg

Nog tot en met 29 augustus komen 60 kinderen samen op de Technologiecampus van hogeschool Odisee in Gent om zich voor de bereiden op het nieuwe schooljaar. Het Zomerschoolproject is een samenwerking met de stad Gent en wil maatschappelijk kwetsbare kinderen uit de buurt op een speelse manier optimaal klaarstomen klaar stomen voor de start van het nieuwe schooljaar.

60 kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud gaan op de Zomerschool elke dag aan de slag met de wondere wereld van STEM en leren aan de hand van sport en spel bij over de natuur, techniek en wetenschap. Op de planning staat onder andere een bezoek aan de zoo, leren werken met een echte microscoop en een dag naar de kinderboerderij.

Het Zomerschoolproject is een breed initiatief dat opgezet werd door de stad Gent in samenwerking met de basisscholen in de stad en verschillende partnerinstellingen. Maatschappelijk kwetsbare kinderen krijgen via de zorgcoördinatoren, die aanwezig zijn in de lagere scholen, de kans om mee in het project te stappen. Op die manier worden er extra leerkansen gegeven om leerverlies tijdens de lange zomervakantie te voorkomen. 

Het Zomerschoolproject wordt begeleid door Brecht Gryson, Charlotte Persyn en Sarah Van Vooren, drie docenten uit de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie van de Odisee hogeschool.  “Normaalgezien geven we les aan jongeren tussen 18 en 23 jaar, nu geven we twee weken lang les aan kinderen uit de lagere school. Ik vind het schitterend om te zien hoe verwonderd en enthousiast de kinderen reageren op de zaken waarmee ze hier in aanraking komen. Ze ontdekken zaken die ze thuis, door de dichtbevolkte stadscontext, niet te zien krijgen. Denk maar aan een uitstap naar de boerderij, of werken in een moestuin”, zegt Sarah. 
 

Ewoud Boone

medewerker Communicatie Technologiecampus Gent, Odisee Hogeschool

Tobias Daneels

Algemeen persverantwoordelijke, Hogeschool Odisee

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Contact

Warmoesberg 26 1000 Brussel

02 210 12 11

[email protected]

www.odisee.be