Ann Verreth is nieuwe directeur van hogeschool Odisee

Ann Verreth is nieuwe directeur van hogeschool Odisee

Onderwijskenner en onderhandelaar met ruime bestuurs- en beleidservaring

Ann Verreth (48) wordt de nieuwe algemeen directeur van hogeschool Odisee. Ze komt aan het hoofd van een hogeschool die met meer dan 10.000 studenten en 6 campussen één van de grotere hogeronderwijsinstellingen is van Vlaanderen en Brussel. Verreth zal meteen na de paasvakantie aan de slag gaan op de hoofdzetel in Brussel – of op afstand, natuurlijk, vanwege de coronacrisis.

Na de paasvakantie zal hogeschool Odisee een nieuwe algemeen directeur hebben, Ann Verreth. Op dit moment leidt ze nog de Associatie KU Leuven, waartoe ook Odisee behoort en daarvóór bekleedde ze al tal van andere toonaangevende posities in verschillende kabinetten en in het onderwijslandschap. Zo was ze onder meer bestuurder en vicevoorzitter van de Nederlands-Vlaamse Accreditatiecommissie (NVAO), secretaris-generaal van het Vlaams Secretariaat voor het Katholiek Onderwijs en ook secretaris-generaal van de Vlaamse Hogescholenraad.

Verreth kent het hoger onderwijs door en door en zal vanaf maandag 19 april aan de slag gaan bij Odisee. “Odisee staat voor belangrijke uitdagingen de komende jaren. Hoe kunnen we onze opleidingen correct profileren? Waar liggen kansen op meer levenslang leren? Hoe kunnen we het studierendement voor onze studenten verhogen? Op die vragen wil ik, samen met al het talent dat binnen Odisee actief is, een krachtig antwoord formuleren. Odisee is niet voor niets de co-hogeschool – een hogeschool die uitdagingen in co-creatie wil aanpakken. Samen. Dat vind ik een bijzonder aantrekkelijke manier van werken.”

Ann Verreth (°1972) studeerde politieke wetenschappen aan de KU Leuven en toonde zich doorheen haar loopbaan als een geëngageerde professional. Zo was ze een tijdlang voorzitter van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding en bestuurder van de Sociale Innovatiefabriek. “Respect voor de professionaliteit van medewerkers, communitybuilding en van buiten naar binnen denken: dat wil ik graag meenemen naar Odisee. Samen met mijn focus op kwaliteitszorg en gelijke kansen.”

Ann Demeulemeester, voorzitter van de Raad van Bestuur van Odisee, is verheugd met de aanstelling van Verreth: “Odisee verwelkomt met Ann een dame die het klappen van de zweep kent en de juiste ervaring bezit om een grote organisatie als Odisee – met een multicampusmodel en tal van verschillende doelgroepen en doelstellingen – met passie te leiden. Ze heeft ook een groot hart voor studenten en studentenparticipatie, wat essentieel is in onze hogeschool. We wensen haar alle succes toe.”

Contacteer ons
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel