Britse studenten toch op bezoek bij hogeschool Odisee in Sint-Niklaas

Ondanks corona virtuele uitwisseling en lessen

Twintig Britse studenten brengen deze week een bezoek aan Sint-Niklaas. Ze bezoeken er net als andere jaren de Odisee hogeschool, maar dit jaar volledig virtueel. Ze gaan ook virtueel langs bij een aantal secundaire scholen in onze regio, geven digitaal les aan leerlingen uit die scholen en vergelijken de Britse en Vlaamse onderwijssystemen met studenten Secundair onderwijs van hogeschool Odisee.

Jaarlijks komen leerlingen van de Christ Church University in Canterbury naar hogeschool Odisee in Sint-Niklaas. Een leerrijk moment waar de lerarenopleidingen van Odisee in Sint-Niklaas en de Christ Church University elk jaar naar uitkijken. Door de coronacrisis werd het dit jaar toch nog een virtueel bezoek. Berlinde De Meyer van de opleiding Secundair onderwijs van Odisee licht toe: “Via Teams hebben we zoveel mogelijk het fysieke proberen te evenaren. Het persoonlijke aspect ontbreekt natuurlijk wel, maar we hebben dit zo goed mogelijk proberen te vervangen door veel interactie aan te bieden. Het wordt een unieke digitale stage-ervaring over de grenzen heen.”

De studenten gingen deze week al op bezoek in een aantal scholen in onze regio (Reynaertcollege in Hulst, Sint-Jozef-Klein-Seminarie, Berkenboom Humaniora, OKAN-klas, Baken BuSo in Sint-Niklaas en Instituut Maris Stella in Borgerhout). Ze gaven digitale lesjes aan de leerlingen en gingen tijdens gespreksrondes met leerlingen en leerkrachten dieper in op een aantal onderzoeksonderwerpen. De leerlingen van de verschillende scholen leidden de studenten op hun beurt virtueel rond in hun school.

De Britse studenten werden begeleid door hun Vlaamse collega’s van Odisee. Ze gingen ook in interactie met de studenten Secundair onderwijs en leerden zo het Vlaamse onderwijssysteem kennen. Ze leerden meer over OKAN-klassen en inclusief onderwijs. De studenten uit Sint-Niklaas vonden het een verrijking en vervolmaking van hun onderwijsvak. De Britse studenten hadden enkel lovende commentaren, ondanks de taalbarrière en sommige technische moeilijkheden die het online lesgeven met zich meebrengen. De Britse Antonio Hernandez formuleert het als volgt: “Het was een inspirerende manier om van dichtbij te zien hoe onderwijs ook op een andere manier kan benaderd worden. Zo werd meteen duidelijk wat wij goed aanpakken in ons land en op welke vlakken wij nog kunnen leren van andere culturen om zo onze vaardigheden te verbeteren.”

In mei trekken studenten Secundair onderwijs van hogeschool Odisee in Sint-Niklaas virtueel naar Canterbury waar zij ook virtueel les zullen geven.

Berlinde De Meyer

Stagecoördinator Secundair onderwijs Odisee

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Neem contact op met

Warmoesberg 26 1000 Brussel

02 210 12 11

[email protected]

www.odisee.be