Chatbot Lisa van hogeschool Odisee immens populair in coronatijden

Chatbot Lisa van hogeschool Odisee immens populair in coronatijden

Al meer dan 80.000 berichten voor virtuele baliemedewerker sinds begin academiejaar

Lisa, de chatbot van hogeschool Odisee, blijkt in de coronacrisis bijzonder populair bij studenten. Sinds de start van het nieuwe academiejaar kreeg ze al meer dan 80.000 berichten te verwerken, een absoluut record.

De virtuele baliemedewerker van Odisee genaamd Lisa is dit academiejaar bijzonder populair geworden. De Studentenadministratie van de hogeschool zet sinds de start van het nieuwe jaar, en de opgang van een nieuwe coronagolf, maximaal in op online dienstverlening en daarin speelt Lisa een prominente rol.

‘Onze chatbot kreeg sinds de start van het academiejaar bijna 80.000 berichten binnen in 35.000 sessies, en dat door ongeveer 14.000 gebruikers. Dat is enorm veel’, benadrukt Ingrid Reniers, hoofd Studentenadministratie van Odisee. ‘Alleen al in september kreeg Lisa 52.000 berichten. Dat is sowieso een drukke maand, maar in vergelijking met de 33.000 van vorig jaar is dat toch een opmerkelijke stijging met 63% door de coronacrisis. In vergelijking met de maand mei van dit jaar spreken we zelfs over een stijging met liefst 1282%.’

Hoewel Lisa een geautomatiseerde chatbot is, te vinden via de Odisee-site en Facebook Messenger, kan ze ook resulteren in een gesprek met een echte medewerker. ‘Lisa verbindt ook door naar fysieke medewerkers van onze dienst. In coronatijden hebben we ervoor gezorgd dat er altijd tot vijf medewerkers paraat zitten om te helpen. Met succes, want we registreerden tot nu toe al zo’n 300 videogesprekken.’

Vragen rond corona krijgt Lisa minder. ‘Misschien niet heel verrassend, studenten worden over het algemeen al goed geïnformeerd hierover en zullen andere kanalen verkiezen voor hun vragen hierrond. Bij Lisa kloppen ze vooral aan voor inschrijvingen, kosten en toelagen, studentenvoorzieningen en om verder contact te leggen met onze dienst. We zijn alvast bijzonder tevreden dat Lisa haar rol zo goed speelt tijdens de coronacrisis, zodat we studenten op een veilige maar toegankelijke manier kunnen verder helpen’.

Contacteer ons
Tom Deschacht Persverantwoordelijke Odisee
Tom Deschacht Persverantwoordelijke Odisee
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel