Grote belangstelling voor fysieke infodag van Hogeschool Odisee in Brussel nu zaterdag

Grote belangstelling voor fysieke infodag van Hogeschool Odisee in Brussel nu zaterdag

Toekomstige studenten willen hun campus zien voor ze zich inschrijven

Opvallende vaststelling aan de Odisee-hogeschool na twee succesvolle digitale infodagen: heel wat toekomstige studenten willen eerst de campus bezoeken en live info krijgen voor ze zich inschrijven. Daarom organiseert de hogeschool op zaterdag 5 september toch een fysieke infodag op de verschillende campussen, met uiteraard alle respect voor de coronamaatregelen. De belangstelling is alvast zeer groot. Meer dan 2.000 toekomstige studenten schreven zich al in. In Odisee Brussel en Dilbeek worden ruim 950 geïnteresseerden verwacht.

Net als heel wat andere hogescholen organiseerde de Odisee-hogeschool in april en juni digitale infodagen, vanwege de coronacrisis. Ze bleken een succes, met om en bij de 10.000 online bezoekers op de twee dagen samen. Maar heel wat toekomstige studenten willen eerst de campus bezoeken en persoonlijke info krijgen alvorens zich in te schrijven. Daarom zet de hogeschool op zaterdag 5 september voorzichtig de campusdeuren open, met veel veiligheidsmaatregelen om de infodag veilig te laten verlopen voor bezoekers, studenten en personeelsleden.

Volwaardige fysieke infodag

“De voorbije maanden kregen we heel vaak de vraag om de campus toch te kunnen bezoeken”, vertelt Joris Rossie, algemeen directeur van Odisee. “Daarom beslisten we een volwaardige fysieke infodag te organiseren, uiteraard met respect voor de geldende maatregelen. Toekomstige studenten kunnen net als op andere infodagen een persoonlijk gesprek voeren met docenten en studenten, al hun vragen stellen en - eindelijk - de sfeer van de campus opsnuiven."

Grote belangstelling

Dat de nood aan een fysieke infodag groot is, blijkt ook uit de cijfers. Op alle zeven campussen van de hogeschool zullen komende zaterdag meer bezoekers aanwezig zijn in vergelijking met vorig jaar. “Op dit moment hebben we zo'n 2.100 inschrijvingen. Dat is nu al een pak meer dan de 1.350 van vorig jaar op hetzelfde moment. Ook in Brussel, Brussel Terranova, Dilbeek en Schaarbeek verwachten we heel wat volk meer, met nu al zo'n 950 inschrijvingen vergeleken met 600 inschrijvingen op hetzelfde moment in 2019. Studenten willen hun campus dus duidelijk op voorhand zien voor ze zich definitief inschrijven, ook al zijn ze al overtuigd van hun studiekeuze. Hier zien we de impact van corona.”

Veiligheid gaat voor

De beleving zal voor de toekomstige student dezelfde zijn als bij een gewone infodag, benadrukt Charlotte Lannoy, coördinator van de infodag op de Brusselse campussen: "Maar een infodag organiseren in coronatijden kan natuurlijk alleen met bijzondere aandacht voor de veiligheid van onze bezoekers, collega's en studenten. We nemen dus alle nodige veiligheidsmaatregelen in acht. Zo kunnen bezoekers enkel langskomen op afspraak. Ze kiezen daarvoor een vast tijdslot voor de opleiding van hun interesse, en mogen één begeleider meebrengen uit hun bubbel. Op die manier krijgen we een beperkt aantal bezoekers per tijdslot op onze campus. We ontvangen ze via aparte ingangen en garanderen te allen tijde de social distance. Bezoekers en medewerkers dragen overal en altijd een mondmasker. Tussen elk bezoek wordt de ruimte ontsmet (tafels, stoelen, gebruikte materiaal…). Bezoekers mogen ook niet alleen op verkenning gaan. Ze krijgen wel een uitgebreide rondleiding in kleine groepjes, van een student van de opleiding van hun interesse."

PRAKTISCH

  • De infodag op de Odisee-campus in Brussel (-Terranova), Dilbeek en Schaarbeek vindt plaats van 9u30 tot 16u30
  • Bezoekers moeten zich verplicht vooraf registreren via www.odisee.be/infodag.

PERS - Niet voor publicatie

  • U bent welkom om zaterdag een kijkje te nemen op een van de campussen
  • Wilt u graag aanwezig zijn, geef dan zeker even een seintje aan Charlotte Lannoy op 0474 88 93 05.

 

Contacteer ons
Charlotte Lannoy Odisee communicatie Campus Brussel(-Terranova), Dilbeek en Schaarbeek
Charlotte Lannoy Odisee communicatie Campus Brussel(-Terranova), Dilbeek en Schaarbeek
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel