Corona: hogeschool Odisee neemt extra maatregelen voor infodag nu zaterdag

Corona: hogeschool Odisee neemt extra maatregelen voor infodag nu zaterdag

Infodag gaat gewoon door, maar situatie wordt nauwlettend opgevolgd

Nu zaterdag 7 maart houdt hogeschool Odisee, net zoals verschillende andere hogescholen en universiteiten, haar eerste infodag. Verschillende honderden jongeren worden, samen met hun ouders, verwacht. De infodag gaat tot nader order gewoon door, maar de situatie rond het coronavirus wordt wel dagelijks gemonitord door een speciale taskforce. Er is sowieso al besloten om in gratis handgels en papieren zakdoekjes te voorzien op elk van de 6 campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Gent en Sint-Niklaas.

Met nu al zes nieuwe besmettingen van het coronavirus in België, neemt de waakzaamheid uiteraard ook sterk toe in de hogescholen en universiteiten - plekken waar veel (jonge) mensen samenkomen. Dat geldt ook voor hogeschool Odisee: alle campussen zijn gewoon open, de studenten volgen gewoon les, maar de waakzaamheid is opgevoerd, volgens de bekende richtlijnen van de overheid rond hygiëne. Zeker met de infodag van komende zaterdag 7 maart in zicht.

Die eerste infodag van het jaar gaat gewoon door, tot nader order, maar de situatie op de zes campussen van Odisee wordt nauwlettend opgevolgd door een speciale taskforce, samengesteld uit leden van het directiecomité, de dienst Veiligheid, Gezondheid en Milieu en de dienst Communicatie. Elke dag houden zij 's morgens een bijeenkomst - en dat al sinds vorige week.

Vandaag besliste de taskforce om op de infodag van komende zaterdag 7 maart voor iedereen die er nood aan heeft in gratis handgel en papieren zakdoekjes te voorzien. Odisee zal ook duidelijke hygiëne-instructies aanbrengen in alle toiletten. Op die manier wil Odisee zijn infodag in de best mogelijke omstandigheden laten verlopen, zonder dat iemand zich zorgen hoeft te maken.

Voor verdere informatie over de infodag verwijst Odisee naar de specifieke webpagina errond: www.odisee.be/infodag . Er werd ook een speciaal e-mailadres gecreëerd voor wie specifieke vragen rond corona zou hebben, voor de infodag van 7 maart: coronavirus@odisee.be.

Contacteer ons
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat 10.000 studenten en 1.200 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via onderstaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel