Hogeschool Odisee voorzichtig open

Hogeschool Odisee voorzichtig open

Campus Sint-Niklaas wordt contactluwe campus

Vanaf vandaag openen niet alleen lagere en secundaire scholen hun deuren, ook in het hoger onderwijs gaan de campussen opnieuw open, al is dat heel beperkt. Hogeschool Odisee in Sint-Niklaas wordt vanaf vandaag een contactluwe campus. De bezetting blijft beperkt tot maximaal 15%. We blijven maximaal inzetten op thuiswerken en digitaal lesgeven en examineren. We voorzien slechts een beperkt aantal praktijklessen en examens op de campus en collega’s blijven voornamelijk van thuis uit werken. Zo zorgen we er samen voor dat de verspreiding van het coronavirus vermeden wordt.

De voorbereiding om op de campus contactluw onderwijs aan te bieden is een echt huzarenstukje geweest. De bezetting op de campus werd onder de loep genomen, alle veiligheidsvoorschriften moesten vertaald worden, praktijklessen en examenplanningen werden herbekeken en circulatieplannen werden aangepast.

Anja De Kimpe, campusbeheerder, licht toe: "Alle veiligheidsvoorschriften in kaart brengen en vertalen naar onze campus bleek een uitdaging, we stelden een heus "coronateam" samen om deze voorschriften te vertalen naar een actieplan. Aan de hand van dit plan werd de infrastructuur van de campus aangepast. En dat gaat ver, van het afvalbeheer, EHBO en signalisatie tot ventilatie en persoonlijke bescherming.  Op drukke momenten staat er een corona-team op strategische plaatsen om de doorstroom in goede banen te leiden. Het studentenrestaurant, de waterfonteintjes, drank- en snoepautomaten zijn afgesloten. We respecteren natuurlijk overal een afstand van 1,5 m en bij het binnenkomen en op verschillende plaatsen op de campus staat handgel ter beschikking."

En de veiligheidsmaatregelen gaan nog verder: “ We hebben heel de campus, maar ook elke praktijkklas uitgerust met signalisatie, handzeep en handgel. Bij de praktijklessen Verpleegkunde zal zelfs voortdurend een ontsmettingsdocent aanwezig zijn die al het gebruikte materiaal ontsmet. Het basismateriaal brengen studenten mee van thuis. Het materiaal dat op de campus zelf gebruikt wordt, wordt onmiddellijk ontsmet. Wat niet kan ontsmet worden, gaat drie dagen in een afgesloten box.”

De heropstart van een contactluwe campus geeft Anja wel hoop: "Ons doel én grootste uitdaging is om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, maar tegelijkertijd ook de studenten de kans te geven verder te evolueren in hun leertraject en toekomst."

 

Contacteer ons
Catherine Decraene
Catherine Decraene Communicatie Campus Sint-Niklaas, Odisee
Catherine Decraene
Catherine Decraene Communicatie Campus Sint-Niklaas, Odisee
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat 10.000 studenten en 1.200 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via onderstaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel