"Ik heb 3 maanden vakantie. En jij?"

Ludieke totebags zetten het onderwijs in de verf op Dag van de Leraar

Tote bags dag van de leraar.png

"Leerkracht is het mooiste beroep van de wereld." Da's de boodschap aan de start van de campagne #mooisteberoep van hogeschool Odisee, op deze Dag van de Leraar (5 oktober). Want het is een boodschap die niet elke leerkracht nog trots durft te verkondigen, hoewel de cijfers en de interesse dat gevoel tegen spreken. "We zagen dit jaar een mooie stijging in het aantal jongeren die zich inschreven voor een lerarenopleiding", zegt Gert Naessens van hogeschool Odisee.

De laatste tijd staan de onderwijssector en een job als leerkracht niet altijd in een positief daglicht. Als je de publieke opinie mag geloven, dan voelt niemand zich nog geroepen om voor de klas te staan, maar de cijfers spreken dat tegen. De inschrijvingscijfers in de lerarenopleidingen liggen dit academiejaar een pak hoger dan het voorbije jaar en vooral zij-instromers lijken hun weg te vinden naar het onderwijs.

"En niet enkel de cijfers liggen hoger, ook het enthousiasme en de goesting spatten er vanaf bij onze studenten", zegt Gert Naessens, die clusterdirecteur is voor alle lerarenopleidingen aan hogeschool Odisee. "In de media hoor je continu doemverhalen, maar in de praktijk zien we dat de motivatie net erg groot is om voor de klas te staan en in het onderwijs aan de slag te gaan. Met onze campagne #mooisteberoep willen we dat gevoel een luidspreker geven"

"Een uur duurt bij mij 50 minuten. En bij jou?"

Met een ludieke actie met totebags wil hogeschool Odisee meteen ook enkele hardnekkige clichés de wereld uit helpen. "Veel studenten en leerkrachten horen vaak dezelfde opmerkingen", zegt Gert Naessens."Je hebt 3 maanden vakantie. Je hebt geen lange uren en veel vrije tijd. Het zijn tegelijk de mensen die zelf nooit de stap zouden zetten naar het onderwijs, dus da's een beetje contradictorisch."

"Daarom dachten we: laten we alle clichés die er leven op een paar leuke totebags drukken. Wie weet overtuigen we daarmee die luide roepers en criticasters alsnog om ook zelf eens voor de klas te gaan staan. Dan weten ze direct dat het wel hard werken is om een goede leerkracht te zijn, maar ontdekken ze misschien ook dat leerkracht zijn echt wel het mooiste beroep ter wereld is."

De totebags worden uitgedeeld aan alle studenten in de lerarenopleidingen op campussen Brussel en Dilbeek van hogeschool Odisee.

Bo Mathys

medewerker Communicatie campus Brussel, Hogeschool Odisee

Tobias Daneels

Algemeen persverantwoordelijke, Hogeschool Odisee

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Contact

Warmoesberg 26 1000 Brussel

02 210 12 11

[email protected]

www.odisee.be