Joke Schauvliege woont juryverdediging bachelorproef bij aan Odisee Hogeschool Aalst

Joke Schauvliege woont juryverdediging bachelorproef bij aan Odisee Hogeschool Aalst

De opleiding bachelor in het Vastgoed van de Odisee hogeschool campus Aalst verwelkomt vandaag, vrijdag 26 juni, Joke Schauvliege, voormalig minister van Landbouw en Omgeving, in de jury van één van haar bachelorproeven.

Student in de bachelor in het Vastgoed Wolf Rockelé schreef als afsluitstuk van zijn opleiding een bachelorproef over de herbestemming van beschermde monumenten. Als casus werkte de student een herbestemmingsidee idee uit voor het voormalig hotel De Kosmos, een beschermd monument in de West-Vlaamse gemeente Heuvelland.

Op 26 juni verdedigt Wolf Rockelé dit werkstuk voor een bachelorproefjury. Deze – uitzonderlijk digitale – verdediging wordt bijgewoond door 3 interne en 2 externe juryleden. Eén van die externe juryleden is Joke Schauvliege, voormalig minister van Landbouw en Omgeving.

“Externe juryleden verzekeren de praktische insteek van onze bachelorproefjury’s. Er ontstaat een mooie wisselwerking tussen de student, de docenten en het werkveld, die toelaat om vanuit verschillende invalshoeken te evalueren”, legt docent Tom De Koster uit. “Dankzij onze nauwe band met het werkveld kunnen we voor het selecteren van externe experts bovendien een beroep doen op een groot netwerk dat de opleiding doorheen de jaren heeft opgebouwd.”

“De selectie van de juryleden gebeurt op basis van hun expertise. Joke Schauvliege kwam bij mij als coördinator op de radar door haar recente parlementair werk binnen erfgoed. Zij was dan ook de geknipte persoon om als extern jurylid te zetelen in de bachelorproefjury van Wolf Rockelé. Wij zijn als opleiding uiteraard verheugd dat zij wou bijdragen tot de vorming van het evaluerend kader van onze bachelorproef, net als de overige 31 externe juryleden”, besluit Tom De Koster.

Story image

 

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat 10.000 studenten en 1.200 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via onderstaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel