Odisee-alumni Wim Dedeurwaerder bekroond tot Energy Manager of the Year

Energy Manager of the Year is een award die elk jaar door ENERGIK (de Vlaamse Vereniging voor energie- en milieutechnologie) wordt uitgereikt. Met dit initiatief zet ENERGIK in samenwerking met enkele hogescholen professionals in de kijker die zich inzetten binnen de domeinen duurzaam energiegebruik, transitie naar CO-2 neutraliteit en klimaat. Odisee-alumni, Majoor en Bureauchef Procurement Division Air Capabilities bij Defensie, Wim Dedeurwaerder, heeft laatst de prijs in ontvangst genomen.

Wim Dedeurwaerder behaalde in 2005 een Master in Telecommunicatie aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Van 2018 tot 2021 was hij Bureauchef van Energie en Technische Installaties. Het is in die functie dat Wim op het winnende project werkte. Tegelijkertijd volgde de majoor een postgraduaat aan de hogeschool Odisee. “Dit soort vormingen zijn essentieel voor onze organisatie”, benadrukt Wim. “Kennis van zake in dergelijke complexe materie is fundamenteel en het verder vormen moet gebeuren en blijven gebeuren”.

Dany Verhertbrugge, coördinator van de postgraduaat, legt uit “tijdens deze opleiding krijgen de cursisten de nodige bouwstenen om energiebesparende investeringen tot een goed einde te brengen. Ze bestuderen de verschillende energieactoren (het gebouw, de verwarmingsinstallatie, …) en de interactie ertussen alsook de rol van een energiemanager.”

Docent Verhertbrugge was meteen enthousiast over het eindwerk van Wim en stelde voor deel te nemen aan de vijfde editie van Energy Manager of the Year. De wedstrijd kijkt specifiek naar de industrie van energiebesparende maatregelen. Het gaat heel breed van innovatie tot energiemanagement. Hogescholen, universiteiten en bedrijven uit de industrie kunnen voorstellen indienen. Wim werd genomineerd en heeft uiteindelijk ook gewonnen. "Het werk presenteert een methodologie om een energiemanagementsysteem te ontwikkelen en te implementeren op de bestaande kazerne Saffraanberg van Defensie. De focus wordt gelegd op het gebruik van minder energie zonder in te boeten aan comfort en de core business van de installaties", legt Wim Dedeurwaerder uit.

“We zijn als hogeschool erg fier op Wim. Deze uitverkiezing toont aan dat een opleiding zoals het Postgraduaat Energiecoördinator het verschil kan maken. Als hogeschool helpen we zo mee aan de noodzakelijke energietransitie en nemen we onze rol op t.o.v. de maatschappij”, vertelt Verhertbrugge.

Meer info over de postgraduaat: https://www.odisee.be/postgraduaten-tech-environment

(foto: Wim Dedeurwaerder rechts op de foto)

Lisa Stemgée

Lisa Stemgée

medewerker Communicatie campus Aalst, Odisee Hogeschool

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Contact

Warmoesberg 26 1000 Brussel

02 210 12 11

[email protected]

www.odisee.be