Odisee Brussel kiest voor "new way of working"

Hogeschool Odisee verbouwt Brusselse campus voor personeel en studenten, eerste verdieping gaat maandag open

odisee816mm.jpg

Hogeschool Odisee verbouwt het T'Serclaesgebouw van zijn campus in hartje Brussel. Medewerkers verkiezen een mix van thuiswerk en naar de campus komen, waardoor er nood was aan vernieuwing van de werkplek. Het gebouw zal geleidelijk aan op maat van het personeel een flexibele werkomgeving worden. Voor de studenten betekent de vernieuwing vooral een duidelijkere en makkelijkere dienstverlening. Maandag 5 december wordt de eerste nieuwe verdieping al plechtig geopend.

We hebben het grotendeels te danken aan de coronapandemie dat de noden van werknemers sterk veranderd zijn. Met z'n allen elke dag naar Brussel pendelen, kunnen we stilaan verleden tijd noemen. Heel wat mensen werken liever thuis maar de grote meerderheid kiest toch voor een gezonde mix van beide. De Brusselse campus van hogeschool Odisee wordt daarom helemaal opnieuw ingericht om die nieuwe gewoontes een plaats te geven.

"Enkele jaren geleden had iedereen hier zijn eigen bureau op een vaste plaats waar die elke dag naartoe kwam", vertelt Lieselot Van Droogenbroeck, de campusbeheerder van hogeschool Odisee in Brussel. "Met onze nieuwe werkplekken zorgen we voor veel meer flexibiliteit voor het personeel. Je kan zitten waar je wil en vlot connecteren met collega's, maar je krijgt evengoed de kans om in een stiltebox te werken." 

New way of working voor personeel

Die flexibiliteit is een compleet nieuwe manier van werken aangezien het klassieke beeld van een kantoorgebouw helemaal wegvalt. Geen rijen bureaus vol medewerkers, maar een dynamische omgeving met plekjes om te vertoeven tijdens de werkuren op de campus. Uiteraard zijn er ook stille plaatsen waar je kan vergaderen met collega's die thuiswerken, want ook dat blijft de realiteit. 

De eerste verdieping is al volledig in de nieuwe stijl verbouwd, de volgende twee verdiepingen zijn op dit moment een echte werf. Stap per stap vernieuwt Odisee de andere verdiepingen waardoor iedereen verhuisd is tegen juli 2023, als alles volgens planning verloopt uiteraard.

Single place of contact voor studenten

Studenten kunnen vanaf nu dus naar de eerste verdieping van het T'Serclaesgebouw met al hun vragen. Voordien zaten hun relevante diensten van hogeschool Odisee en KU Leuven wat meer verspreid over de gedeelde campus, maar dat is nu voorbij. Dankzij een single place of contact, één centrale plaats waar de student naartoe gaat, is de begeleiding nog rechtstreekser. De persoon aan de balie verwijst de student door, zodat studenten van de beide instellingen aan de juiste dienst gelinkt worden. 

Praktisch - niet voor publicatie

Het T'Serclaesgebouw van campus Brussel bevindt zich op Warmoesberg 26 in 1000 Brussel.

Maandag 5 december
12u15 - 12u45: officiële opening met betrokken diensten en algemeen directeur Ann Verreth
12u45 - 13u30: andere diensten van Odisee Brussel ontdekken de nieuwe werkplek

Zowel algemeen directeur Ann Verreth als campusbeheerder Lieselot Van Droogenbroeck zullen aanwezig zijn en geven graag een interview. Er is ook gelegenheid om foto's te nemen.

Bo Mathys

medewerker Communicatie campus Brussel, Hogeschool Odisee

Lieselot Van Droogenbroeck

Odisee-Beheerder Campus Brussel(-Terranova), Dilbeek en Schaarbeek

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Contact

Warmoesberg 26 1000 Brussel

02 210 12 11

[email protected]

www.odisee.be