Odisee-docenten steunen studenten met playlist, wandelingen en deurbezoeken

Odisee-docenten steunen studenten met playlist, wandelingen en deurbezoeken

Uit een enquête van de opleiding Lager onderwijs aan hogeschool Odisee in Sint-Niklaas bleek dat studenten vooral persoonlijke informele contacten missen met elkaar en hun docenten. Daarom lanceerden enkele docenten de actie ‘We like you too’ met deurbezoeken, coronaveilige wandelingen en een BALO-afspeellijst op YouTube. Zowel studenten als docenten zijn enthousiast! Dinsdag 12 januari doen enkele studenten na hun examen nog een wandeling met het opleidingshoofd Geert Van Buynder.

Tijdens een enquête van de opleiding Lager onderwijs van hogeschool Odisee in Sint-Niklaas gaven studenten unaniem aan dat zij vooral het informele contact met docenten en medestudenten missen. Enkele collega’s bedachten daarop een aantal leuke acties om de studenten te ondersteunen tijdens de examenperiode.

Docent Bart Pieters legt uit: ‘Wij dachten dat studenten onderling voldoende digitale contacten konden leggen en waren verrast door het resultaat van onze bevraging. Daarom lanceerden we de ‘We like you too’-actie. Studenten kunnen kiezen uit een aantal activiteiten die ze samen met een docent en soms ook enkele medestudenten kunnen doen: een ontspannend deurbezoekje door een docent, een gezellige babbel via de telefoon of een geleide wandeling met een docent in een bubbel van vier ergens in Vlaanderen. Ze konden ook hun favoriete ‘blokhit’ doorsturen om deze toe te voegen aan de BALO-afspeellijst (Bachelor Lager onderwijs).”

Bijpraten zonder gsm of computer

Vooral de wandelingen en deurbezoeken waren een groot succes. Bart Pieters heeft er van genoten: “Toen ik van de wandelingen thuis kwam, zei mijn vrouw dat ik net op schoolreis of op kamp geweest was. Ik was zo enthousiast. Het deed deugd om op een normale manier met studenten te kunnen praten. Vooral de onnozele, informele momenten vallen weg door het digitale. Het deed heel veel deugd om die weer even te ervaren.”

Ook de studenten zijn vol lof. Hendrik Van den Bossche (Zele) genoot van een wandeling: “Als laatstejaars zal ik de keren dat ik op de campus aanwezig zal zijn in het tweede semester op mijn beide handen kunnen tellen. Zo je schoolloopbaan afsluiten is natuurlijk raar. Je medestudenten en docenten op deze manier nog eens zien en even kunnen bijpraten zonder een gsm of computer tussen beide was uiteraard heel leuk!”

Ook Lore Vercauteren (Temse) ging met een lach op haar gezicht naar huis: “De dag van de wandeling waren mijn kippen gestorven en zat ik niet goed in mijn vel. De wandeling heeft me opgevrolijkt en goede moed gegeven. Het was leuk om eens buiten de schoolcontext ongedwongen met een docent en enkele medestudenten te kunnen babbelen. Ik kwam buiten, heb bewogen en ben weer vol goede moed beginnen studeren.”

Kelly Reyns (Stekene) genoot van een wandeling met haar studiebegeleider: “Omdat ik me deze periode soms gevangen voel tussen deze 4 muren, ging ik samen met mijn leergroepbegeleider een wandeling maken. Ook mijn pleegzoontje Jules van 9 maanden mocht mee. We hebben er allemaal van genoten!”

Ook de BALO-afstudeerlijst werd een succes. Het werd een leuke feel good-lijst die de studenten kan motiveren tijdens de examenperiode. De BALO-afspeellijst is terug te vinden op https://www.youtube.com/playlist?list=PLngOeDAN2zEoaVY8qIot-AAPN1jgUZ2g1.

Wandeling van dinsdag 12 januari

Lore en Kelly gaan morgen opnieuw op stap, met opleidingshoofd Geert Van Buynder. Journalisten en fotografen zijn welkom op deze wandeling.

Wie? Geert Van Buynder, Lore Vercauteren en Kelly Reyns

Wanneer? dinsdag 12 januari 2021 om 11u30

Waar? Start aan hoofdingang Odisee Sint-Niklaas, Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas

Contacteer ons
Catherine Decraene
Catherine Decraene Communicatie Campus Sint-Niklaas, Odisee
Bart Pieters Docent Lager onderwijs
Hendrik Van den Bossche Student Lager onderwijs
Kelly Reyns Studente Lager onderwijs
Catherine Decraene
Catherine Decraene Communicatie Campus Sint-Niklaas, Odisee
Bart Pieters Docent Lager onderwijs
Hendrik Van den Bossche Student Lager onderwijs
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel