Morgen eerste grote virtuele infodag van hogeschool Odisee

Morgen eerste grote virtuele infodag van hogeschool Odisee

100 chatrooms, 350 docenten en studenten die klaarzitten, 150 webpagina's, 6 unieke virtual tours

Laatstejaars secundair onderwijs - en ook volwassenen die een hogeschoolopleiding willen volgen - moeten een onderbouwde studiekeuze kunnen maken. Nu de klassieke infodagen en openlesdagen wegvallen, haalt hogeschool Odisee alles uit de kast met een nooit geziene virtuele infodag. In één maand tijd werd daarvoor een volledig nieuw webplatform gebouwd, inclusief chatrooms, virtual tours en tal van webpagina's.

"Laatstejaars zullen nu zaterdag van 10 tot 14 uur virtueel naar onze campussen kunnen 'komen', via chat al hun vragen stellen aan docenten en studenten, online lessen volgen, cursussen inkijken en nog veel meer", zegt Joris Rossie, algemeen directeur van Odisee. Achter de schermen wordt er sinds eind maart met man en macht gewerkt om die allereerste volledig virtuele infodag klaar te stomen. "Daarvoor komt er een gloednieuw webplatform online, dat je het gevoel moet geven van een 'gewone' infodag - en hopelijk nog meer. Laatstejaars zullen persoonlijk verwelkomd worden door directie en studenten, naar de campus van hun keuze kunnen 'gaan', de opleiding kunnen kiezen en live praten met docenten en studenten. Ook voor algemeen studieadvies, studentenvoorzieningen en inschrijvingen voorzien we live informatieverstrekking."

150 webpagina's, 100 chatrooms, 350 informanten

Voor dat webplatform heeft het communicatieteam van Odisee de voorbije dagen meer dan 150 pagina's aangemaakt, van alle opleidingen, afstudeerrichtingen, campussen en studentenvoorzieningen. "Daarnaast hebben we ook ruim 100 chatrooms aangemaakt, waar onze toekomstige studenten via live videochat vragen kunnen stellen aan docenten en studenten. Dat zal allemaal verlopen via de software van Microsoft Teams, die gespecialiseerd is in videoconferenties. Ruim 350 Odisee-docenten en -studenten zitten zaterdag klaar op onze campussen om te praten met de bezoekers van de infodag. En er zijn zelfs een aantal oud-studenten die zich voor de gelegenheid engageren."

'Virtual tours' op zes campussen

Odisee wil de laatstejaars - en ook volwassenen die bij de hogeschool willen studeren - zo goed mogelijk begeleiden bij hun studiekeuze. "Alsof ze écht op onze campussen zouden rondlopen", aldus Joris Rossie. "We hebben speciaal zes nieuwe 'virtual tours' laten ontwikkelen. Daarmee kun je door onze campussen lopen, zodat je van het campusgevoel kunt proeven. We halen alles uit de kast wat mensen en middelen betreft. Dat is geen evidentie, want onze docenten zijn nu al druk bezig met online lesgeven en examens voorbereiden. Maar we vinden dat we het verplicht zijn aan al wie volgend jaar een studie wil aanvangen, om hen zo goed mogelijk bij te staan in hun keuzeproces."

Praktisch

De virtuele infodag van hogeschool Odisee vindt plaats op zaterdag 25 april van 10 tot 14 uur. Alle info vind je via www.odisee.be/infodag.

Arno De Wispelaere
Arno De Wispelaere Persverantwoordelijke Odisee

 

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat 10.000 studenten en 1.200 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via onderstaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel