Odisee Hogeschool wint internationale energieaward

Odisee Hogeschool wint internationale energieaward

KNX Awards bekronen jaarlijks de slimste woning- en gebouwprojecten

Op 29 september zijn de internationale KNX Awards uitgereikt tijdens de online KNXperience. In de categorie Young won Odisee Hogeschool de hoofdprijs. Zij ontvingen de prestigieuze onderscheiding voor hun 'Off-grid domoticahuis', waaraan de studenten van de opleiding Energietechnologie hebben gewerkt.

KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor domotica, het is een communicatieprotocol dat gebruikt wordt om installaties en apparaten te automatiseren.

Student Laurent Laplace uit Ruiselede geeft wat extra duiding bij het winnende project: "We slaagden erin om met behulp van KNX het domoticahuis op de Odisee Technologiecampus Gent volledig los van energieaansluitingen te laten functioneren. Daarvoor werkten we onder meer met zonnepanelen, een warmtepomp, een slimme meter en een thuisbatterij, zo konden we ook het verbruik in het huis optimaliseren."

Story image

Het winnende "KNX Award 2020" team onder leiding van docent Energietechnologie Joachim Goeminne (links op de foto), en onderzoekstudenten Andreas Schepens (22), Alexander De Geyter (24), Sam Vanpoucke (23) en Laurent Laplace (22).

Docent Joachim Goeminne: "We zijn heel vereerd met deze erkenning, dit is een opsteker voor ons harde werk en de opleiding Energietechnologie, met veel energie zetten we dan ook een vervolgproject op de rails."

Dit project krijgt naast de steun van KNX en Odisee ook hulp van het Hoogveldfonds en de Koning Boudewijnstichting.

Els Pollet
Els Pollet Odisee communicatie Technologiecampus Gent
Joachim Goeminne Lector Odisee bacheloropleiding Energietechnologie

 

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat 10.000 studenten en 1.200 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via onderstaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel