Odisee schenkt 4000 euro en 293 cadeaus aan Welzijnsschakel Tereken

Studenten zetten zich in voor kansarme gezinnen in Sint-Niklaas

kerstboomactie.jpg

Sint-Niklaas - Odisee campus Sint-Niklaas hield geen warmste week, maar een warmste maand, volledig ten voordele van de kansarme gezinnen van Welzijnsschakel Tereken. Studenten en docenten kochten dit jaar niet minder dan 293 verjaardagscadeaus voor deze gezinnen. Een record. En daarnaast zamelden ze ook 4000 euro in. Bea De Jonge van Welzijnsschakel Tereken komt deze welkome steun in ontvangst nemen op vrijdag 23 december om 11u.

Kerstboomactie

"Elk jaar plaatsen we een kerstboom in onze inkomhal als symbool voor de kerstactie waarmee we pakjes inzamelen voor Welzijnsschakel Tereken," vertelt Anja De Kimpe, campusbeheerder van Odisee in Sint-Niklaas: "Studenten en personeelsleden kiezen één of meer mensen aan wie ze een verjaardagscadeautje willen schenken. Ze kunnen natuurlijk de naam van deze persoon niet zien, maar selecteren iemand op basis van geslacht, leeftijd en geboortemaand. Ze kopen een cadeautje voor deze persoon, dat ze dan binnenbrengen op de campus."

Warmste dienstenveiling

Daarnaast werd er werd dit jaar voor het eerst ook geld ingezameld. Vooral de warmste dienstenveiling kende een groot succes. Niet minder dan 52 studenten en collega’s boden een dienst aan waarop kon geboden worden: van een huiskamerconcert tot een reis organiseren, van en hoofdmassage tot kindergrime en van een kok aan huis tot een wilde (eetbare) plantenwandeling . En Anja De Kimpe bood aan om cadeautjes voor de feestdagen in te pakken.

En nog veel meer

En er stonden tijdens de warmste maand nog veel meer acties op het programma ten voordele van Welzijnsschakel Tereken:

  • Doorlopende snoep- en plantenverkoop
  • Verkoop van drankjes in café Odisee
  • De warmste fietsenverkoop
  • Sinterklaasontbijt
  • Ijsschaatsen georganiseerd door STUVO
  • De warmste maaltijd: vrijwillige extra bijdragen bij de aankoop van een worstenbroodje, soepje en frietjes in het studentenrestaurant
  • Winterhappening van STUVO: heerlijke popcorn & ander lekkers, spelletjes, geschenkjes

Overhandiging

In totaal zamelde Odisee campus Sint-Niklaas zo 4000 euro en 293 cadeaus in. Op vrijdag 23 december om 11u wordt dit alles overhandigd aan Bea De Jonge van Welzijnsschakel Tereken.

Catherine Decraene

Catherine Decraene

Communicatie Campus Sint-Niklaas, Odisee

Anja De Kimpe

Campusbeheerder Sint-Niklaas

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Contact

Warmoesberg 26 1000 Brussel

02 210 12 11

[email protected]

www.odisee.be