Odisee Sint-Niklaas werft 7 nieuwe medewerkers aan voor één dag

IMG_20211021_132300_Bokeh.jpg

Sint-Niklaas - Op 20 oktober 2022 is het YOUCA Action Day. YOUCA trekt die dag de tewerkstellingsgraad in Vlaanderen op met ongeveer 0,5%. Die prestatie dankt het aan de 15.000 jongeren, tussen 15 en 18 jaar, die overal aan de slag gaan op YOUCA-dag. Het loon van 55 euro dat ze die dag verdienen gaat naar geëngageerde jongerenprojecten wereldwijd. Odisee Campus Sint-Niklaas verwelkomt op 20 oktober maar liefst 7 nieuwe medewerkers. Vooral jobs als sous-chef, social media reporter en medewerker skillslab gezondheidszorg trokken veel leerlingen aan.

Jongeren engageren zich voor duurzame voeding

Dit jaar schenkt  YOUCA de lonen aan jongeren die in Oeganda, Ecuador en Burkina Faso werken rond duurzame voeding. Rikolto leert hen daar de vaardigheden om van hun project een succes te maken. Zo zorgen ze voor de planeet, zorgen ze ervoor dat mensen hun dromen kunnen realiseren en zorgen ze voor een stabiel inkomen voor een hoop jongeren ter plaatse. 

“Op Odisee werken we heel graag mee aan de YOUCA-dag", vertelt Anja De Kimpe, campusbeheerder van Odisee campus Sint-Niklaas: "Ook het thema van dit jaar ligt ons nauw aan het hart. We hebben natuurlijk  onze opleiding Voedingstechnologie die volop de kaart trekt van duurzame voeding. Maar daarnaast gaan we ook volop voor duurzame voeding in ons studentenrestaurant: we gebruiken geen wegwerpverpakkingen, maken aangepaste menu's zodat restjes ook de volgende dagen kunnen verwerkt worden, enz."

"Ook voor de leerlingen is het altijd een super ervaring," vult Anja De Kimpe aan: "Ze leren solliciteren en een motivatiebrief schrijven, ze leren contacten leggen met mensen en ze ontdekken misschien de droomjob van hun leven. Een hele ervaring rijker! Redenen genoeg om dit als organisatie te steunen!”

7 nieuwe medewerkers

Op campus Sint-Niklaas tellen we donderdag 7 nieuwe medewerkers:

 • sous-chef in het studentenrestaurant: Lucas Van Cleemput (uit Sint-Niklaas - lln. Heilige Familie)
 • 3 social media reporters:
  • Marie Soons (uit Sint-Niklaa -, lln. Heilige Familie)
  • Mekdes De Smet (uit Sint-Gillis-Waas - lln. Scholen Da Vinci)
  • Annabel Lawes (uit Temse - lln. Heilige Familie)
 • medewerker technische dienst: Kyano Kerkhof (uit Stekene - Stedelijk Lyceum Eilandje)
 • opleidingssecretariaat Verpleegkunde/Vroedkunde: Leni Vermeiren (uit Lokeren - VLOT! campus Sint-Lodewijk)
 • medewerker skillslabs gezondheidszorg: Michelle Amelinckx (uit Sint-Niklaas - lln. Sint-Jozef-Klein-Seminarie)

Praktisch

Wanneer? Donderdag 20 oktober 2022, van 9 tot 17u

Waar? Odisee Campus Sint-Niklaas, Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas

Meer info over het project 2022 van de Youca Action day: https://youca.be/project2022.

Catherine Decraene

Catherine Decraene

medewerker Communicatie campus Sint-Niklaas, Odisee Hogeschool

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Contact

Warmoesberg 26 1000 Brussel

02 210 12 11

[email protected]

www.odisee.be