Hogeschool Odisee start academiejaar overtuigd in code geel (+video)

Hogeschool Odisee start academiejaar overtuigd in code geel (+video)

Brusselse campus boomt, inschrijvingscijfers blijven stabiel

Vandaag start ook aan hogeschool Odisee het academiejaar 20-21. De coronacrisis zorgde voor ongeziene maatregelen en voorbereidingen om het jaar veilig te kunnen starten, in code geel. Ondanks corona schreven er zich tot nu toe ongeveer evenveel nieuwe studenten in als tijdens een 'gewoon' academiejaar. Opvallend is wel dat de Brusselse campussen de beste cijfers laten optekenen van de voorbije vijf jaar.

Zo’n 10.000 studenten beginnen vandaag, maandag 21 september, aan een nieuw academiejaar op een van de zes campussen van hogeschool Odisee. Het wordt geen jaar als een ander, want de coronacrisis zal een grote invloed hebben op de onderwijsactiviteiten in de hogeschool. Er werden ongeziene maatregelen en voorbereidingen getroffen om het jaar veilig te kunnen aanvatten - alle draaiboeken liggen klaar per pandemieniveau. Uitgangspunt blijft om zoveel mogelijk ‘contactrijk’ onderwijs te laten plaatsvinden en digitaal te gaan als het nodig is. ‘We starten in alle campussen, van Sint-Niklaas tot Brussel, met overtuiging in code geel’, bevestigt algemeen directeur Joris Rossie. ‘Maar we kunnen, in overleg met de lokale overheden, snel schakelen naar code oranje en houden er rekening mee dat dat op bepaalde campussen – zoals die in Brussel – snel kan gebeuren. In ieder geval zijn we blij dat we de eerste opstartdagen, die zeker voor onze eerstejaarsstudenten heel belangrijk zijn, overal in code geel kunnen beginnen.’

STABIELE CIJFERS

Een opsteker om het academiejaar mee te beginnen zijn alvast de inschrijvingscijfers. ‘Ondanks een vertraagd effect door corona zullen we wellicht minstens evenveel nieuwe studenten verwelkomen als vorig jaar’, aldus Joris Rossie. ‘De inschrijvingen, die wegens corona allemaal online gebeurden, verliepen de voorbije weken erg vlot en we mogen dus stellen dat de crisis er geen negatieve impact op heeft gehad. Onder meer bij onze postgraduaatsopleidingen, waar we vreesden dat mensen voor een jaar uitstel zouden kiezen, zien we zelfs een behoorlijke stijging.

BRUSSEL BOOMT

Een opvallende vaststelling is alvast dat de campussen in Brussel het zeer goed doen dit jaar. ‘In de hoofdstad halen we tot 10% meer inschrijvingen, en dat is toch ongezien’, duidt algemeen directeur Rossie, die ook daarin een corona-effect ziet. ‘Ook wij merken een toegenomen interesse in opleidingen die door de crisis veel in beeld zijn geweest. Zo stijgt het aantal inschrijvingen Verpleegkunde in Brussel met liefst 46% en gaan ook verschillende lerarenopleidingen erop vooruit. Daarnaast is ook de opleiding Toegepaste Informatica zo’n uitschieter, met een stijging van meer dan 40%. Een positieve noot om een academiejaar te starten dat ons voor heel wat uitdagingen zal stellen, maar waar we met z’n allen klaar voor zijn.’

VIDEO-INTERVIEW

Hieronder vindt u ruwe beelden van het interview met algemeen directeur Joris Rossie (interview plus campusbeelden), dat u vrij kan gebruiken voor publicatie, mits vermelding ‘Beeld: Hogeschool Odisee’. U kunt de beelden ook downloaden tot en met 26 september via deze link.

NIET VOOR PUBLICATIE

Voor specifieke persvragen per campus kunt u terecht bij de campusmedewerkers, waarvan u de gegevens bij dit persbericht vindt.

Voor interviews met algemeen directeur Joris Rossie kunt u terecht bij Tom Deschacht, persverantwoordelijke van Odisee (0498 79 21 66).

Contacteer ons
Charlotte Lannoy Odisee communicatie Campus Brussel(-Terranova), Dilbeek en Schaarbeek
Els Pollet
Els Pollet Odisee communicatie Technologiecampus Gent
Catherine Decraene
Catherine Decraene Communicatie Campus Sint-Niklaas, Odisee
Tom Deschacht Persverantwoordelijke Odisee
Charlotte Lannoy Odisee communicatie Campus Brussel(-Terranova), Dilbeek en Schaarbeek
Els Pollet
Els Pollet Odisee communicatie Technologiecampus Gent
Catherine Decraene
Catherine Decraene Communicatie Campus Sint-Niklaas, Odisee
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat 10.000 studenten en 1.200 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via onderstaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel