Odisee-student (23) uit Ruiselede genomineerd voor energieaward

KNX Awards worden uitgereikt aan slimste huis- en bouwprojecten

Sam Vanpoucke uit Ruiselede, student Energietechnologie aan hogeschool Odisee (Technologiecampus Gent), is met zijn project 'Off Grid Domoticahuis' genomineerd voor de prestigieuze KNX Awards.

Die awards, gericht op projecten in de sector van gebouwautomatisering en domotica, worden op 10 maart uitgereikt tijdens de Light + Building-beurs in Frankfurt. Sam Vanpoucke, student Energietechnologie aan de Odisee co-hogeschool, werd samen met 3 andere studenten genomineerd in de categorie Young en People's Choice met het project 'Off Grid Domoticahuis'. "Onder begeleiding van docent Joachim Goeminne (links op de foto) maakten we het domoticahuis op Odisee Technologiecampus Gent onafhankelijk in zijn energievoorziening. Daarvoor werkten we onder meer met zonnepanelen en een thuisbatterij."

Dit project krijgt naast de steun van KNX en Odisee ook hulp van het Hoogveldfonds en de Koning Boudewijnstichting.

Story image

Het genomineerde "off grid domoticahuis" team met Sam als tweede van rechts

Sam en zijn team zijn trouwens niet de enige studenten uit de regio die kans maken op een KNX-award. Ook Emiel Corbanie uit Tielt is samen met drie medestudenten genomineerd voor de People's Choice Award. Zij zorgden er met hun project voor dat Odisee de eerste hogeschool in Oost-Vlaanderen wordt waar studenten een 'KNX advanced'-certificaat kunnen behalen.

Joachim Goeminne Lector Odisee bacheloropleiding Energietechnologie
Els Pollet
Els Pollet Odisee communicatie Technologiecampus Gent
Sam Vanpoucke Student Energietechnologie, Odisee

 

 

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat 10.000 studenten en 1.200 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via onderstaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel