Odisee-studente Priscilla Keuppens verkozen tot nieuwe adviseur Vlaamse Jeugdraad

Odisee-studente Priscilla Keuppens verkozen tot nieuwe adviseur Vlaamse Jeugdraad

Priscilla Keuppens werd afgelopen woensdag verkozen tot een van de acht nieuwe adviseurs van de Vlaamse Jeugdraad. Dankzij haar opleiding Gezinswetenschappen bij Odisee voelt Priscilla zich alvast goed voorbereid om de komende drie jaar de belangen van jongeren in Brussel en Vlaanderen te verdedigen.

De 24-jarige Priscilla Keuppens uit Jette is een van de acht jongeren die afgelopen woensdag door bijna 5.000 jongeren werd verkozen tot adviseur van de Vlaamse Jeugdraad. Deze acht jongeren krijgen in de raad het gezelschap van acht jeugdwerkers. Samen zullen zij de volgende drie jaar de Vlaamse overheid adviseren over alles wat jongeren aanbelangt. Dankzij haar opleiding Gezinswetenschappen bij Odisee voelt Priscilla zich alvast goed voorbereid om de belangen van jongeren in Brussel en Vlaanderen te gaan verdedigen.

Jonge mama en studente

Priscilla volgt de bacheloropleiding Gezinswetenschappen op de Odisee-campus in Schaarbeek. Haar studiecarrière toont dat ze van geen kleintje vervaard is. Tijdens het eerste jaar werd ze onverwacht moeder. Haar dochter Kendra is nu drie jaar. Toch vervolgde ze na een pauze haar studie en zit ze nu in het derde jaar. “Odisee heeft echt oog voor studenten die veel combineren, zoals ik”, vertelt Priscilla. “Hier voel ik me echt gehoord. Ik heb al doende en op mijn eigen tempo mijn talenten kunnen ontdekken. Zonder Gezinswetenschappen had ik deze stap nooit gezet.” Dankzij haar stages komt ze nu al veel in aanraking met jongeren. Bij vzw Abrusco in Molenbeek begeleidt ze jongeren uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel om schooluitval te voorkomen.

Diversiteit

Nu heeft ze als adviseur drie jaar de kans om op te komen voor wat ze echt belangrijk vindt. Ze wil discriminatie zichtbaar maken én bestrijden; racisme, want daar weet ze zelf veel over, maar ook discriminatie op basis van geaardheid, ability, gender, leeftijd… “We zijn gewoon om mensen in een hokje te stoppen, wat in feite absurd is. Niemand is enkel jong, of enkel zwart, of enkel gay… we zijn altijd van alles wat. Ik wil het denken over diversiteit echt openbreken.” Een ander thema waar ze aandacht voor vraagt is seksueel grensoverschrijdend gedrag waar veel jongeren mee te maken krijgen. “Nog te vaak worden jongeren niet serieus genomen als ze met hun verhaal aankloppen bij de politie. Ik wil jongeren wijzen op hun rechten en ze de weg wijzen naar organisaties die hen kunnen steunen, zodat ze niet langer het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan.”

Welke boodschap heeft deze kersverse adviseur voor jongeren in Brussel en Vlaanderen? “Het klinkt misschien raar, maar ik zou zeggen: ‘Val niet dood voor school'. Waarmee ik niet wil zeggen dat je maar moet opgeven, uiteraard niet. Maar soms legt het leven je een ander ritme op dan het standaardtraject. Wees dus niet te streng voor jezelf als je het nu wat moeilijker hebt, maar vergeet ook je einddoel niet en blijf ervoor gaan.”

Contacteer ons
Lut Verstappen Communicatie Odisee campus Schaarbeek
Lut Verstappen Communicatie Odisee campus Schaarbeek
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel