Odisee-studenten Groenmanagement verjongen eigen bos met 500 bomen

Odisee_HetBos_13.jpg

De studenten Groenmanagement van de Odisee hogeschool in Sint-Niklaas laten de Week van het Bos, van 10 tot 17 oktober, niet zomaar aan zich voorbij gaan. Dit najaar zullen ze hun eigen bos in Sinaai verjongen met 500 inheemse bomen. Op woensdag 12 oktober gaan ze aan de slag.

Dankzij vzw Durme hebben de Odisee-studenten Groenmanagement uit de opleiding Agro- en biotechnologie sinds vorig jaar een eigen stukje bosgebied in Sinaai om mee aan de slag te gaan. Maar net als veel andere bossen in het Waasland kreeg dit bos het de voorbije jaren hard te verduren door de hete zomers, de felle storm vorig jaar en de letterzetter (een schorskever die vooral sparren aantast).

Deze tegenslagen hielden de studenten niet tegen om er volop voor te gaan. "De studenten deden vorig jaar tweewekelijkse uitstappen naar het bosje om de ravage op te ruimen," vertelt docent Steven Meeus: “Nu alles opgeruimd is, beginnen we vol goede moed aan de heropbouw van dit natuurgebied. Dit keer kiezen we voor verjonging met inheems streekeigen loofhout. Dat is goed voor biodiversiteit, koolstofopslag en de veerkracht van de natuur.” 

De studenten Agro- en Biotechnologie zullen er dit najaar vijfhonderd bomen planten. Het natuurgebiedje in Sinaai biedt de ideale gelegenheid om de studenten Groenmanagement de knepen van het vak te leren over bos- en natuurbeheer. Ze leren er niet alleen de theorie toepassen, maar ook de handen uit de mouwen steken en hun praktische skills verbeteren.

Praktisch

Waar? Kernemelkweg, Sinaai

Wanneer? 12 oktober van 10 tot 15u

 

Steven Meeus

Docent Groenmanagement, Odisee campus Sint-Niklaas

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool - waarbij 'co' staat voor samen. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij sámen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat meer dan 10.000 studenten en 1.400 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Odisee heeft campussen in Brussel, Schaarbeek, Dilbeek, Aalst, Sint-Niklaas en Gent. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via de bijgaande gegevens.

Contact

Warmoesberg 26 1000 Brussel

02 210 12 11

[email protected]

www.odisee.be