Odisee-studenten knuffelen examenstress weg tijdens bezoekje van aaihonden
Dienst Studentenvoorzieningen zorgt voor ideale studeerpauze op Odisee Campus Sint-Niklaas
Op maandag 10 juni brachten twee aaihonden een bezoekje aan campus Sint-Niklaas van hogeschool Odisee. Met hun schattige snoetjes en aaibare vacht kwamen ze de examenstress van de studenten wat verlichten, want een blokperiode brengt vaak veel spanning met zich mee. De dienst Studentenvoorzieningen (STUVO) van de hogeschool zorgde daarom graag voor wat afleiding met gratis ijsjes, gezonde porties fruit en dus ook: hondjes aaien!
Het wordt stilaan een heel aangename traditie op de Sint-Niklase campus van hogeschool Odisee. Tijdens de examenperiode voor de zomervakantie zet de dienst Studentenvoorzieningen de grote én aaibare middelen in om stress en spanning bij de studenten te verlichten. Ze trakteerden niet enkel op gratis ijsjes en een gezonde portie fruit, maar nodigden ook twee knuffelhonden en hun begeleiders uit op de campus. Want een extra dosis (dieren)liefde kan voor een welgekomen boost zorgen tijdens de blokperiode.
Stress? Aai een dier!
In samenwerking met Aap vzw kwamen cocker spaniel Spencer en berner sennen Roma maandag langs om het stressniveau van de Odisee-studenten te doen zakken. "Uit onderzoek blijkt dat dieren aaien zeer ontstressend werkt", licht Annick Haentjens van STUVO toe. "Er komen heel wat gelukshormonen vrij en het is bewezen dat je hartslag en bloeddruk dalen."
Dat honden aaien je gelukkig maakt, beaamt ook begeleider Ineke Swijns (Aap vzw): "Je ziet zowel de honden als de studenten enorm genieten van de interactie. De dieren zorgen meteen ook voor verbinding tussen de studenten onderling, ze slaan een gezellig praatje met elkaar terwijl er een fluffy viervoeter langs hun benen dartelt. Heel leuk om te zien."
Jaarlijks hoogtepunt
Vorige jaren organiseerde STUVO al gelijkaardige examenacties op de verschillende campussen van de hogeschool. "De hondjes blijken op onze campus telkens een groot succes en zorgen voor een glimlach op het gezicht van heel wat studenten", gaat Annick Haentjens verder. "De studenten vragen zelf soms wanneer de hondjes nog eens langskomen. Ze kijken dus elk jaar weer uit naar het bezoek van de schattige viervoeters." "Als het van ons afhing, zou er permanent een campushond mogen zijn", klinkt het zelfs bij enkele studenten Dierenzorg.
Foto's: Hanne Van Daele
Niet voor publicatie
Voor meer informatie en interviews kun je terecht bij:
- Annick Haentjens, studentenwerking en inclusiecoach - 0486 44 87 13
Hanne Van Daele