Persuitnodiging 9/3 – Week van de zorg – 10 jaar vzw Terranova in Brussel

Persuitnodiging 9/3 – Week van de zorg – 10 jaar vzw Terranova in Brussel

Een multidisciplinaire zorg- en leeromgeving in hartje Brussel

 

Beste journalist

Op maandag 9 maart, het begin van de Week van de Zorg, vieren we de tiende verjaardag van vzw Terranova. Deze vzw is een multidisciplinaire zorg- en leeromgeving waar de Odisee-hogeschool, het Sint-Jansziekenhuis, het kinderdagverblijf De Ketjes, het therapeutisch centrum voor kinderen Lerni, het dagverzorgingscentrum Terranova en de zorgwinkel Eclips onder één dak huizen. Het is een mooie wisselwerking tussen Odisee en de werkvloer, omdat studenten en docenten, zorgprofessionals én patiënten er samenkomen op één grote campus in het hart van Brussel. Studenten kunnen er relevante werkervaring opdoen bij de verschillende partners en zij hebben er jonge en enthousiaste werkkrachten bij, in een sector die moeilijk werknemers vindt.

Vzw Terranova is een heel diverse wereld in hartje Brussel: baby’s en bejaarde mensen – van 0 tot 97 – mensen mét een beperking en zonder, studenten uit alle Vlaamse provincies, maar ook uit Brussel zelf. Patiënten en personeel met buitenlandse roots, maar ook van Belgische origine. Een perfecte afspiegeling van Brussel in al haar facetten.

Wat brengt de toekomst?

Intussen is vzw Terranova een belangrijke speler geworden in de Brusselse gezondheidszorg en om die rol te kunnen blijven waarmaken, wordt er fors geïnvesteerd in de toekomst. Zo wordt er op regelmatige basis geavanceerde medische apparatuur aangekocht, om de evoluties in de medische sector op te vangen. Met die machines leren studenten de laatste nieuwe medische technieken toe te passen. De meest recente aankoop is een OCT-scan die toelaat om via een speciale techniek een afbeelding van de oogstructuur te maken. Een heuse troef voor de opleiding Oogzorg, die uniek is in Vlaanderen. 

Deze toestellen maken deel uit van de vooruitstrevende skillslabs van Brussel-Terranova. Dat zijn moderne praktijk- en oefenlokalen die gebruikt worden voor praktijklessen, maar ook om navormingen te geven aan mensen uit het werkveld.

Persmoment

Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van vzw Terranova willen de Brusselse pers graag laten kennismaken met deze bijzondere wereld!

Daarom organiseren we een persmoment op maandag 9 maart om 10u. Je kan er een rondleiding krijgen op de campus en een kijkje nemen bij enkele partners. In kinderdagverblijf De Ketjes is een Odisee-stagiaire aan de slag die jullie meer kan vertellen over de bijzondere samenwerking tussen Odisee en de verschillende partners.

Ook de skillslabs waar de studenten Oogzorg op dat moment praktijklessen volgen, zetten hun deuren open. Je kan er meteen ook een blik werpen op de nieuw aangekochte medische apparatuur en hoe de studenten daarmee aan de slag gaan.

Karen Van Wassenhove, directeur Gezondheidszorg van Odisee, zal aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven over de realisaties van vzw Terranova in de voorbije 10 jaar en blikt ook graag vooruit.

Er zal ook een student van de partij zijn om jullie vragen te beantwoorden.

Praktisch

Maandag 9 maart om 10u.

Terranova vzw, Blekerijstraat 26-29

Om alles vlot te laten verlopen, vragen we jou om vooraf een seintje te geven via charlotte.lannoy@odisee.be of op 0474/88 93 05 – ten laatste op zaterdag 7/3 (10u).

Event 10-jarig bestaan vzw Terranova

Je bent ook van harte welkom op de viering van het 10-jarig jubileum van vzw Terranova.

Praktisch

Maandag 9 maart, vanaf 17u.

Terranova vzw, Blekerijstraat 26-29

Programma

17u-18u30

Onthaal en rondleiding op de campus

18u30-18u40

Terranova, 10 jaar synergie in de Brusselse zorgsector

Alexandre Deschuymere, voorzitter Terranova vzw

18u40-18u50

Terranova, 10 jaar realisaties ten dienste van onze Brusselse gemeenschap

Candice De Windt, directeur Onderwijs en Onderzoek Odisee

Karen Van Wassenhove, directeur studiegebied Gezondheidszorg Odisee

18u50-19u20

Hoe we onze gezondheidszorg veel beter kunnen maken: toekomstige uitdagingen binnen de Brusselse hoofdstad

Dr. R. De Ridder, ex-directeur-generaal van het RIZIV, voorzitter van Dokters van de wereld België

19u20-19u30

Zorgberoepen en welzijnsberoepen in Brussel

Dr. A. Dermine, directeur Huis voor Gezondheid

19u30

Walking Dinner

 

Om alles vlot te laten verlopen, vragen we jou om vooraf een seintje te geven via charlotte.lannoy@odisee.be of op 0474/88 93 05.

Contacteer ons
Karen Van Wassenhove Odisee directeur studiegebied Gezondheidszorg
Charlotte Lannoy Communicatiemedewerker campus Brussel
Karen Van Wassenhove Odisee directeur studiegebied Gezondheidszorg
Charlotte Lannoy Communicatiemedewerker campus Brussel
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat 10.000 studenten en 1.200 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via onderstaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel