Technologiecampus Gent klaar voor contactluw onderwijs

Technologiecampus Gent klaar voor contactluw onderwijs

Hogeschool Odisee opnieuw voorzichtig open op 18 mei

Sommige coronamaatregelen worden vanaf 18 mei versoepeld. Dat betekent dat ook de Odisee Technologiecampus in Gent vanaf maandag 18 mei een contactluwe campus wordt. De bezetting blijft beperkt tot maximaal 15%. Tegelijk wordt er nog steeds maximaal ingezet op thuiswerken en digitaal lesgeven en examineren. Zo wordt de aanwezigheid van studenten en docenten beperkt tot het absolute minimum waardoor de verspreiding van het coronavirus maximaal vermeden wordt.

De voorbereiding om op de campus contactluw onderwijs aan te bieden is een echt huzarenstukje geweest. De bezetting op de campus moest drastisch naar omlaag, alle veiligheidsvoorschriften moesten vertaald worden, extra examenlocaties worden voorzien en de circulatieplannen werden aangepast.

Sylvie De Muynck - campusbeheerder Technologiecampus Gent: "Alle veiligheidsvoorschriften in kaart brengen en vertalen naar onze campus bleek een uitdaging, we stelden een heus "coronateam" samen om deze voorschriften te vertalen naar een actieplan. Aan de hand van dit plan werd de infrastructuur van de Technologiecampus aangepast. En dat gaat ver, van het afvalbeheer, EHBO en signalisatie tot ventilatie en persoonlijke bescherming. Wij zijn op de campus nog een stapje verder gegaan dan de veiligheidsvoorschriften. Zo hanteren we de één persoon op acht stoelen regel bij het gebruik van de auditoria en plaatsten we voor elk gebouw extra faciliteiten om handen te wassen en te ontsmetten."

Ook Jo Van Hoye - coördinator van de faciliteire dienst is al weken in de weer met de opstart: "Onze zorg en taak bestaat erin om de studenten, docenten en collega's op de campus te laten vinden wat ze verwachten om hun werk in een veilige omgeving te kunnen uitvoeren. Zo hebben we elk labo uitgerust met signalisatie, handzeep en handgel. Ook in de gangen en buitenruimte op de campus voorzien we in signalisatie en moedigen we aan om niet langer dan noodzakelijk te blijven. Het is belangrijk om de campus stapsgewijs op te starten, eerst de labo's met maximaal 15 personen per ruimte, daarna gaan we een stapje verder tijdens de examens, om bij de start van het nieuwe academiejaar hopelijk nog een stap verder te staan." 

Beiden zien de toekomst rooskleurig en hoopvol: "Ons doel én grootste uitdaging is om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, maar tegelijkertijd ook de studenten de kans te geven verder te evolueren in hun leertraject en toekomst."

Meer info – niet voor publicatie: via de contactpersonen bij dit bericht kunnen we u steeds in contact brengen met docenten en studenten aan Odisee Technolgiecampus Gent die u kan interviewen of kan volgen op maandag 18 mei.

Contacteer ons
Els Pollet
Els Pollet Odisee communicatie Technologiecampus Gent
Sylvie De Muynck Odisee campusbeheerder Technologiecampus Gent
Jo Van Hoye Coördinator faciliteire dienst, Odisee
Els Pollet
Els Pollet Odisee communicatie Technologiecampus Gent
Sylvie De Muynck Odisee campusbeheerder Technologiecampus Gent
Jo Van Hoye Coördinator faciliteire dienst, Odisee
Over Hogeschool Odisee

Odisee, dat 25 bacheloropleidingen, 8 graduaatsopleidingen en diverse vervolgopleidingen aanbiedt, is dé co-hogeschool. We willen dat studenten, docenten, onderzoekers, bedrijven en de maatschappij samen werken aan ons onderwijsproject. We bundelen onze krachten om de complexe uitdagingen van vandaag aan te pakken – in de hogeschool én op de werkvloer bij onze partners. Bij Odisee, dat 10.000 studenten en 1.200 personeelsleden telt, denken en doen we zoveel mogelijk in co. Meer info: www.odisee.be of neem contact op via onderstaande gegevens.

Hogeschool Odisee
Warmoesberg 26
1000 Brussel